Energiebespaarlening per direct 100% voor zonnepanelen in te zetten

jun 3, 2022Uncategorized0 Reacties

De Energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds mag door huizenbezitters en VvE’s (Verenigingen van Eigenaren) per direct voor de volle 100% worden ingezet voor het aanschaffen van zonnepanelen. Voor 1 juni moest er verplicht minstens 25% van de leensom in een andere energiebesparende maatregel worden geïnvesteerd, dat hoeft vanaf nu dus niet meer. Het fonds heeft dit gedaan om de verduurzaming voor huizenbezitters en VvE’s te versimpelen en stimuleren.

Daarnaast heeft het Warmtefonds het minimale leenbedrag voor de Energiebespaarlening omlaag gebracht van 2500 euro naar 1000 euro en geven ze aanvragers, meer vrijheid in hun keuze voor de looptijd van de lening. Begin 2022 hadden ook al versoepeld door de bovengrens van 75 jaar voor de lening weg te halen.

Het streven is daarnaast dat er vanaf dit najaar een lening tegen 0 procent rente komt voor huizenbezitters met een laag inkomen en om financiering mogelijk te maken voor huizenbezitters zonder leenruimte. Het Warmtefonds wil ten slotte eind 2022 de Energiebespaarlening ook openstellen voor kleine VvE’s met minder dan 8 wooneenheden, wat de huidige ondergrens is. Met al deze maatregelen is het de bedoeling dat het fonds eind 2030 voor 4 miljard euro aan leningen heeft verstrekt.

Door de redactie.