Ruim 72% zou ook zonnepanelen aanschaffen zonder salderingsregeling

feb 12, 2023Uncategorized0 Reacties

Uit onderzoek van zonnepaneelleverancier enie.nl is gebleken dat ruim 72% van de consumenten die zonnepanelen hebben deze ook zouden hebben aangeschaft als de salderingsregeling er niet zou zijn. Er zijn voor dit onderzoek 5.327 bezitters van zonnepanelen ondervraagd over de salderingsregeling, de thuisbatterij en de redenen waarom mensen zonnepanelen hebben aangeschaft.

Van deze ondervraagden gaf ruim 90% verder aan dat ze ten tijde van de aankoop van hun zonnepanelen op de hoogte waren van de salderingsregeling en bijna 75% noemt deze regeling belangrijk of erg belangrijk in hun afweging voor het wel of niet aanschaffen ervan. Desondanks geeft ruim 72% aan dat ze de zonnepanelen ook zouden hebben aangeschaft als de salderingsregeling er niet zou zijn geweest.

De belangrijkste reden om zonnepanelen aan te schaffen is veruit om geld te besparen. Inmiddels heeft van de ondervraagden bijna 44% zich verdiept in een thuisbatterij en ruim de helft zou ook bereid zijn hierin te investeren als de salderingsregeling wel blijft.